Confidenţialitate

Studiu: Introducerea certificatului verde poate duce la o creştere a cererii de vaccinare împotriva COVID-19 | AUDIO

Introducerea certificatului verde poate duce la o creştere a cererii de vaccinare anti-COVID-19 în țările în care ritmul vaccinării este sub media mondială, arată un studiu realizat de specialiștii de la Oxford.

Studiul a fost făcut pe datele din șase țări. Specialiștii au constatat că introducerea certificatului verde a impulsionat în majoritatea cazurilor campania de imunizare anti-COVID.

Rezultatele au fost mai spectaculoase în țări ca Franţa, Israel, Italia şi Elveţia, cu un nivel de vaccinare sub media mondială.

În schimb, nu au fost detectate schimbări semnificative în Germania, unde nivelul de acoperire era deja ridicat, sau în Danemarca, unde furnizarea de vaccinuri este limitată.

Când în Elveția s-a impus certificatul verde la intrarea în cluburi de noapte și la evenimente mari, ritmul de vaccinare a luat amploare în rândul tinerilor sub 20 de ani.

Când s-a recurs la certificatul verde şi pentru accesul în hoteluri şi în centrele de agrement, această creştere s-a remarcat şi la cei între 20 şi 49 de ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristina Bălău

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Vâlcea: Mai multe cadre medicale, bănuite că au eliberat certificate verzi false și au simulat vaccinarea unor persoane | AUDIO