Confidenţialitate


Studiu: Femeile dezvoltă un număr mai mare de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 decât bărbații


Studiu: Femeile dezvoltă un număr mai mare de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 decât bărbații

Rețeaua de clinici Regina Maria a desfășurat o cercetare în cazul a 313 persoane vaccinate cu serul Pfizer, dintre care 259 (82,7%) femei, prilej cu care s-a descoperit că femeile au dezvoltat un un număr mai mare de anticorpi împotriva coronavirusului decât bărbații.

Măsurarea anticorpilor s-a realizat la o săptămână după a doua doză de vaccin. Studiul a mai arătat că cei care au trecut deja prin boală și s-au vaccinat ulterior anti-COVID au dobândit o imunitate mai mare în fața infecției decât cei care nu au fost infectați cu SARS-CoV-2.

„Rezultatele preliminare ale studiului arată că răspunsul imun apărut după vaccinare este mai amplu la persoanele care au trecut deja prin boala COVID-19 decât al participanților la studiu care au declarat că nu au trecut prin această infecție. Astfel: 90% dintre persoanele care au declarat că nu au trecut anterior prin boală au nivelul anticorpilor mai mic decât pragul de 7.000 U/ml, iar 80% dintre persoanele care știu că au trecut prin infecție au înregistrat o valoare mai mare de 7.000 U/ml”, au transmis reprezentanții rețelei de clinici private.

Specialiștii de la Regina Maria mai spun că femeile au dobândit un număr mai mare de anticorpi decât bărbații, lucru valabil atât în cazul celor care au făcut COVID-19 înainte de vaccinare, cât și în cazul femeilor neinfectate:

„Titrul mediu al anticorpilor este semnificativ mai mare în cazul persoanelor vaccinate de sex feminin, fiind cu 44% mai mare în cazul celor care au trecut anterior prin boală, comparativ cu bărbații care au fost anterior infectați. În sublotul persoanelor care nu au trecut anterior prin boală, la sexul feminin s-a înregistrat un titru mediu al anticorpilor postvaccinali cu 12% mai mare ață de cel observat la bărbați.”

Studiul mai arată că, pentru persoanele care au trecut prin boala COVID-19, vaccinarea la minimum o lună după vindecare pare să crească răspunsul imun postvaccinal.

Rezultatele preliminare ale studiului nostru sugerează că persoanele care au trecut prin boală ar trebui să aștepte cel puțin o lună după vindecare și apoi să efectueze prima doză de vaccin. Răspunsul imun natural după boală persistă o perioadă, după care se poate obține o potențare a protecției prin vaccinare. Cât despre titrul crescut al anticorpilor detectat la pacienții vaccinați la peste 90 de zile post-COVID19, este posibil să fie prea devreme pentru a trage o concluzie. Evoluția anticorpilor poate să varieze în timp, iar faza II-a studiului, în care se va măsura titrul de anticorpi postvaccinali după 3 luni ne va ajuta să monitorizăm dinamica anticorpilor pentru fiecare sublot de pacienți în parte.” declară Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Rețeaua de sănătate Regina Maria.


Ultimele stiri
Guvernul și-a asumat răspunderea în parlament pe măsurile bugetar fiscale

Ministrul Transporturilor anunță tăieri în Consiliile de Administrație: mai puține indemnizații și mai puțini membri | AUDIO

Scala din Milano interzice accesul spectatorilor care poartă pantaloni scurți sau tricouri fără mâneci

În Constanța și Gorj, mai multe localități rămân fără apă potabilă | AUDIO

Galați: Incendiu extins la un depozit de butelii | VIDEO

Incendiu la Termocentrala Paroșeni. Minerii din două exploatări au fost scoși din subteran

Un inspector de la ANAF a acceptat să primească un million de euro mită de la un om…

Un maistru militar din București a fost reținut pentru că încerca să vândă bancnote false | AUDIO

CSM îi cere președintelui Nicușor Dan să semneze decretele de pensionare și de numire în funcție a 51…

Sondaj INSCOP: PSD s-a “scufundat” | AUR și PNL ocupă primele poziții în preferința de vot a românilor…



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.