Confidenţialitate

Studiu: Doar 5 din 10 antreprenori își permit să crească voluntar salariul minim cu 200 de lei | AUDIO

5 din 10 antreprenori români susțin că au posibilitatea de a crește salariile angajaților cu 200 de lei în perioada următoare. Așa arată un sondaj realizat în rândul patronilor de întreprinderi mici și mijlocii.

Majorarea salarială se va aplica doar celor încadrați în muncă cu salariul minim, iar cei 200 de lei în plus la salariu nu vor fi impozitați, după cum a stabilit Guvernul luna trecută.

Președintele Consiliului Național al IMM-urilor, Florin Jianu a prezentat, într-o conferință de presă, motivele invocate de angajatorii care nu-și permit majorarea salariilor:

„52,5% din aceștia au răspuns că da, au posibilitatea creșterii salariului minim pe economie, adică 5 din 10, iar aproximativ tot 5 din 10 au menționat că nu au această posibilitate de creștere a salariului minim pe economie în mod voluntar. La întrebarea care este motivul pentru care nu veți crește salariul angajaților dumneavoastră încadrați cu salariul minim, antreprenorii au răspuns cheltuieli lunare cu combustibilii, energia și gazul, menținerea competitivității în cadrul unor contracte deja existente, semnate, creșteri salariale acordate anterior și cheltuieli mari cu materia primă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebați dacă în contextul actual anticipează noi scumpiri ale produselor și serviciilor lor, peste 90% dintre antreprenorii români au spus că vor majora prețurile cu 10 până la 30%, în perioada următoare.