Studiu: De ce preferă românii mâncarea de tip fast-food

Mâncarea de tip fast-food, o plăcere vinovată, pe care românii și-o asumă.

Potrivit unui studiu, consumatorii români sunt constienți că produsele servite la fast-food nu sunt sănătoase, însă acest lucru nu-i face să nu mai pășească în locurile de acest gen.

“Există zile când nu vrei să te mai gândești la nutriție și mâncare sănătoasă, vrei doar să mănânci repede ceva bun și să te bucuri de acea masă”. Este răspunsul unui participant la studiul calitativ realizat de firma Exact Cercetare și Consultanță.

Așadar, românii sunt constienți de faptul că mâncarea de tip fast food nu este una sănătoasă, însă experiența gustului îi face să își asume acest risc.

Participanții la studiu au mai spus că aleg fast-food-urile pentru rapiditatea de preparare și servire, prețul practicat, varietate și posibilitatea achiziționării unui meniu complet. Românii mai aleg fast food-urile pentru amabilitatea angajaților, internetul gratuit și existența jucăriilor la meniurile destinate celor mici.

Când se duc românii la restaurantele de tip fast food? Când nu au mâncare acasă și nici chef să gătească, când sunt obosiți și vor să se relaxeze, când vor să se simtă bine alături de familie sau când se întâlnesc cu prietenii.

 





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS