Confidenţialitate

STUDIU. Care sunt țările în care trăiesc cei mai fericiți oameni

Peste 60% dintre români susțin că sunt fericiți. Din acest punct de vedere, România se află pe locul 2 în Europa de Est, după Polonia, potrivit unui studiu realizat la nivel internațional. Studiul a arătat că în Olanda și în Australia, sunt cei mai mulți oameni fericiți.

La nivel mondial, 2 din 3 oameni consideră că sunt fericiți, potrivit unui studiu realizat de compania Ipsos. Cei mai mulți oameni fericiți sunt în Olanda, Australia, China, Marea Britanie și India, unde peste 80% dintre cei intervievați au spus că sunt fericiți.

La polul opus se află țări precum Turcia și Argentina, unde mai puțin de jumătate dintre oameni consideră că sunt fericiți și Ungaria, ce depășește ușor 50%.

În România, 6 din 10 români susțin că sunt fericiți. Dintre țările est-europene, țara noastră se află pe locul 2 la acest capitol după Polonia.

Ce îi face pe oameni fericiți? Sănătatea fizică și mentală, familia, condițiile de trai – adică tot ce ține de apă, hrană, adăpost siguranța personală și petrecerea timpului în natură. În România, după sănătate și familie, cel mai mult contează situația financiară personală.

Studiul, realizat la sfârșitul anului trecut în peste 30 de țări ale lumii, a mai arătat că nivelul global de fericire a crescut ușor față de anul 2020, dar față de acum 10 ani, sunt mai puțini oameni fericiți.

Foto: Shutterstock