Confidenţialitate

STUDIU: Cum își aleg liceul elevii de clasa a VIII-a din București. Cei mai mulți pun pe primul loc aptitudinile personale | AUDIO

Cei mai mulți elevi de clasa a VIII-a din București își aleg singuri liceul sau se consultă cu prietenii. Sunt rezultatele unui studiu realizat de Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională. Printre criterii se află și apropierea de casă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevii de clasa a VIII-a care au participat la studiu au fost întrebați cu cine s-au consultat în alegerea liceului pe care doresc să-l urmeze. Cei mai mulți – aproape 77 – au răspuns că au vorbit cu familia. Al doilea cel mai întâlnit răspuns: au fost prietenii, iar în premieră – 35% au declarat că au decis singuri, potrivit studiului consultat de publicația EduPedu.

Elevii au fost întrebați și care sunt criteriile atunci când aleg liceul: cei mai mulți au pus pe primul loc aptitudinile personale, apoi apropierea de casă. 25% s-au gândit și la prestigiul școlii.

În cadrul studiului realizat de Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională au răspuns 76,58% din elevii înscriși în clasa a VIII-a.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ce își doresc tinerii români de la țara lor? Ana Bulai, World Vision România: Au nevoie să își vadă reprezentate interesele și proiectele de viață / Dar niciuna din formațiunile politice nu li se adresează în vreun fel | VIDEO