Confidenţialitate

STUDIU: O treime dintre adolescenţii de 16 -17 ani petrec online până la 6 ore pe zi. Instagram şi Whatsapp, cele mai folosite aplicații | AUDIO

O treime dintre adolescenţii de 16-17 ani petrec online între 4 şi 6 ore pe zi. Iar 14% – chiar mai mult – arată un studio al organizației „Salvaţi Copiii”. Rezultatele acestuia au fost prezentate chiar de Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Studiul a fost făcut în luna ianuarie. La el au participat  2.000 de părinţi care au copii cu vârste cuprinse între 7 ani şi 17 ani.

La ce se uită copiii pe internet?

În special la conţinut video şi jocuri. Aproximativ 80% dintre cei care se uită la conținut video au sub 5 ani. În cazul adolescenților, procentul scade spre 50%.

La aceștia predomină, însă, rețelele sociale, pe primele locuri fiind Instagram şi Whatsapp, urmate îndeaproape de TikTok .

Cei mai mulți părinți se tem că minorii pot fi expuși la conținut nepotrivit pentru vârsta lor sau că pot fi contactați online de necunoscuți.

„Salvaţi Copiii” a lansat ghidul „Copilul tău este în siguranţă pe Internet?”, care poate fi descărcat de pe oradenet.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: INS: Peste 13 milioane de turiști s-au cazat în 2023 în hotelurile, pensiunile și apartamentele de închiriat din România. 15% au fost turiști străini | AUDIO