Confidenţialitate

STUDIU: 82% dintre români caută informații despre pandemie de mai multe ori pe zi

Televiziunea, rețelele sociale și site-urile autorităților sunt principalele surse de informare pe care le accesează românii pentru a fi la curent cu criza provocată de coronavirus.

În plus, mai bine de jumătate dintre românii care trăiesc în mediul urban se așteaptă și la o criză economică mai lungă de un an.

Datele apar într-un studiu realizat de Nielsen, la care au participat respondenți din peste 70 de țări din lume.

82% dintre românii intervievați caută informații despre pandemie de mai multe ori pe zi. Pe lângă faptul că sunt informați, românii care sunt în contact cu atât de multe știri negative pot fi și mult mai stresați. Principala sursă de informație o reprezintă știrile buletinelor televizate, în timp ce social media este o sursă de informare folosită de toate categoriile de vârstă în egală măsură.

39 % dintre români cred că pandemia va lua sfârșit în 2-3 luni, dar peste jumătate se așteaptă ca, din punct de vedere economic, să urmeze o criză care va dura mai mult de un an.

În ceea ce privește modul de a se aproviziona, românii și-ai schimbat obieciurile… preferă, în primul rând, magazinele de tip cash&carry, care alimentează și comertul tradițional. Urmează hipermarketurile și supermarketurile.

Planurile de viitor sunt și ele incerte… un sfert dintre cei care și-au planificat vacanța de vară au anulat-o deja. 64% așteaptă încă să vadă cum evoluează lucrurile. Totuși, 11 procente dintre cei care au răspuns vor în continuare să meargă spre destinația aleasă pentru concediu.