Studiourile Disney, încasări de peste 5 miliarde de dolari pentru prima dată în istorie – VIDEO

Studiourile Disney, care profită de succesul de casă al noului film din seria “Star Wars”, intitulat “Star Wars: The Force Awekens“, au anunţat că au depăşit pentru prima dată în istorie pragul încasărilor anuale de 5 miliarde de dolari, informează screendaily.com.

Până luni, studioul hollywoodian obţinuse încasări de 4,985 de miliarde de dolari pe plan mondial, din care box office-ul internaţional era de 3,134 de miliarde de dolari, iar cel nord-american, de 1,851 miliarde de dolari.

Aceste cifre reprezintă noi recorduri pentru Disney. Precedentul record de 3,013 miliarde de dolari fusese stabilit în 2013.

În afară de “Star Wars: The Force Awekens, celelalte filme de mare succes lansate în acest an de Disney au fost un lungmetraj inspirat din universul Marvel, intitulat “The Avengers: Age Of Ultron”, care a avut încasări la nivel mondial de 1,4 miliarde de dolari, o animaţie produsă de Disney-Pixar, intitulată “Inside Out”, care obţinut încasări mondiale de 855,4 milioane de dolari, şi filmul “Cinderella”, ce a generat 542,5 milioane de dolari.

Pe locurile următoare în topul celor mai profitabile producţii lansate de studiourile Disney în acest an s-au clasat filmele “Ant-Man”, cu încasări de 519,1 milioane de dolari şi “Big Hero 6”, cu 657,8 milioane de dolari în total, din care 305 milioane de dolari în 2015.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS