Confidenţialitate

Studenții la Medicină declanșează greva japoneză

Studentii la Medicin au declansat greva japoneză, nemulțumiți că problemele lor privind organizarea examenului de Rezidențiat nu au fost rezolvate înainte de moțiunea de cenzură.

Demersul vine după ce Sorina Pintea a anunţat – săptămâna trecuta – că examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie. Și asta pentru că la Ministerul Educației nu exista un ministru care să semneze cele șapte ordine necesare organizării probei.
Pentru a se alătura acestei forme de protest, studenții sunt îndemnați să poarte o mască medicală sau o banderolă pe care scrie mesajul #Rezi și, ulterior, să posteze pe site-urile de socializare fotografii cu ei.
Tinerii anunță că, în cazul în care greva japoneză nu dă rezultate, iau în calcul – în urma consultării colegilor – să protesteze activ față de organizarea examenului de rezidențiat.

Acum, după ce tot Guvernul a picat în Parlament, studenții cred că nici pe 8 decembrie nu vor putea susține examenul de Rezidențiat, crede vicepresedeintele Asociației Studenților la Medicina, Alexandru Sârbu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Sârbu spune că tinerii care urmează să susțină Rezidențiatul sunt afectați de amânări peste amânări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Facebook Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România