Studenții din principalele centre universitare, în grevă japoneză

Studentii și profesorii de la Universitatea din București, dar și cei de la Universitatea „Cuza” din Iași, fac grevă japoneză joi.

Protestatarii sunt nemulțumiți de decizia Ministerului Educatiei de a reduce numarul locurilor bugetate de la universitățile mari în favoarea celor mai mici.

Profesorii și studenții vor intra la ore cu banderole albe pe brațe. Ei susțin că greva japoneză nu va afecta orarul,se vor ține toate cursurile.

Protestelor din Capitală și Iași se adaugă celor din Cluj Și Timișoara, declanșate ieri.

Studenții Universității Babeș-Bolyai, din Cluj, amenință și cu greva generală, după decizia Ministerului Educației de a tăia locurile bugetate la nivel de licență, masterat și doctorat.

Universitatea de Vest din Timișoara pierde – la Master – 32 de locuri față de anul trecut, iar la Doctorat 5 locuri, din care 3 bugetate.

La Iași, studenții Universității „Cuza”, reprezentați de colegii lor din structurile de conducere și asociațiile studențești din cadrul UAIC, intră în grevă japoneză timp de două zile începând cu data de 19.04.2018 şi solicită Ministerului Educaţiei Naţionale reanalizarea alocării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS