Confidenţialitate

Student la Teologie, cercetat după ce a condus o locomotivă de tren. I s-a deschis dosar penal pentru distrugere sau semnalizare falsă | AUDIO

Un tânăr de 18 ani este cercetat după ce s-a urcat într-o locomotivă garată şi a condus-o 200 de metri. Poliţiştii constănţeni i-au deschis dosar penal pentru distrugere sau semnalizare falsă. Potrivit CFR Călători, mecanicul care venise din cursă cu locomotiva nu anunțase în scris remizarea acesteia după ce o garase pe linia de manevra.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În seara de 9 mai, un tren privat de marfă a sosit în stația Medgidia, vagoanele urmând să intre pe o linie industrială, cu o locomotivă Diesel. Mecanicul a decuplat locomotiva electrică din compunerea garniturii și a garat-o pe o linie de manevră.

CFR Călători precizează că în momentul remizării locomotivei, mecanicul era obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare că și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată.

În cazul de față, acest lucru însa nu s-a întâmplat. Impiegatul a observat că locomotiva s-a pus în mișcare și a constatat că în cabină urcase o persoană străină, moment în care a anunțat poliţia Transporturi Feroviare.

Așa a fost prins tânărul de 18 ani, care ar fi condus locomotiva pe o distanţă de aproximativ 200 de metri, până a ajuns pe o altă linie unde s-a oprit. Potrivit unor informații, tânărul ar fi student la Teologie. După finalizarea anchetei penale, Regionala CF Constanța urmează să recupereze de la operatorul privat de marfă contravaloarea pagubelor produse la două aparate de cale talonate.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Corpul de control al ministrului Petre Daea verifică serele și solariile din Glodeanu Sărat