Confidenţialitate

STS a plătit 3 milioane de euro pentru modernizarea sistemului 112 unui consorţiu controlat de Sebastian Ghiţă

Modernizarea Serviciului de telecomunicaţii speciale , în urmă cu 4 ani, este strâns legată de numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, fugit în Serbia, din cauza unui dosar de corupţie.

Mai exact, STS a plătit 3 milioane de euro pentru modernizarea sistemului 112 unei consorţiu din care făceau parte şi firme controlate de Sebastian Ghiţă.

Este vorba despre firme ale grupului Teamnet International, despre care procurorii DNA susţin că ar fi controlate, prin interpuşi, de Sebastian Ghiţă, urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, inclusiv spălare de bani şi evaziune fiscală.

Contractul viza modernizarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 în Bucureşti şi Ilfov.

Controversata licitație pentru modernizarea sistemului IT al numărului unic de urgență 112 a fost contestată din nou, chiar în urmă cu două săptămâni.

După ce un consorțiu condus de Omnilogic s-a plâns fără succes la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și la DNA, a venit rândul consorțiului condus de Telekom (care este susținută și de o fostă firmă fondată de Sebastian Ghiță) să conteste decizia STS de atribuire a acestui contract.

Miza – aproape 200 de milioane de lei.