Confidenţialitate

Strada de C’Arte, între 23 şi 27 septembrie, la Bucureşti

Cea de-a 4-a ediţie a festivalului Strada de C’Arte se va desfăşura în perioada 23 – 27 septembrie, în arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din Bucureşti.

Sunt programate concerte, ateliere pentru copii şi proiecţii de film.

Spectatorii vor întâlni zilnic şi statuile vivante de la Teatrul Masca şi vor putea vizita expoziţiile “Lucian Blaga: 135 ani de la naştere”, “Opera cărturărească şi tipografică a Sf. Ierarh Grigorie Dascălu”, “3”, de fotograful Cristian Tudose, amplasate în incinta bibliotecii, dar şi “Loc şi Vis”, de Constantin Flondor, care se va desfăşura la Galeria Galateca.

Între evenimentele din programul festivalului se află o dezbatere cu titlul “Lucian Blaga: 135 ani de la naştere”, care îl are ca invitat special pe academicianul Eugen Simion şi care va avea loc în a doua zi a Străzii de C’Arte, pe 25 septembrie, începând cu ora 13.00.

Unul dintre filmele care vor fi proiectate în cadrul Străzii de C’Arte, în aula bibliotecii, este “Omagiu Romei” (2009, documentar), de Franco Zeffirelli, care va putea fi urmărit pe 26 septembrie, de la ora 19.30. În aceeaşi seară, de la ora 20.00, este programat un recital de poezie şi jazz, cu Ioan Es Pop, Eugen Suciu şi Mircea Tiberian.

Evenimentul care va încheia festivalul Strada de C’Arte este proiecţia filmului “Un scaun potrivit pentru un înger/ A chair fit for an angel” (2013, Canada/ Finlanda, documentar), de Raymond St-Jean, care va avea loc pe 27 septembrie, de la ora 12.00.

Cea de-a patra ediţie a festivalului Strada de C’Arte este organizată de Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară “Carol I”.