Stomatologii se plâng că nu se pot înscrie la vaccinare anti-Covid | AUDIO

Medicii stomatologi atrag atenția că mulți nu reușesc să se înscrie pentru a primi serul dezvoltat de Pfizer și Biotech pentru că nu au o semnătură electronică – așa cum cere platforma.

Cei care nu au un contract cu Casa Națională de Asigurări, nu au sunt obligați să aibă această semnătură electronică, o pot obține contra cost.

”Înscrierea pe o platformă pentru semnătura digitală este un impediment pentru specialiștii din medicina dentară. Medicii stomatologi nu au obligația de a avea semnătură digitală. Doar o cincime dintre stomatologi au relații contractuale cu Casa (de asigurări) și au semnătură electronică. Site-ul respectiv este destul de greoi”, a spus vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România, Radu Câmpian.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Soluția în acest moment: medicii se pot programa pentru vaccin sunând la call-center-ul dedicat vaccinării sau la direcția de sănătate publică din zona în care se află.

Singura problemă: programările se fac mai greu și pentru o perioadă mai lungă de timp.

”Cei care apelează la call-centerul de la Direcția sanitară li se răspunde, pe de altă parte și Colegiul a venit în sprijinul Autorității care coordonează vaccinarea”, mai spune vicepreședintele Câmpian.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Suntem în plină Campanie de Vaccinare. În prima etapă primesc serul cadrele medicale din toată țara. Până acum, aproape 60 000 de români au fost vaccinați împotriva COVID-19.

Subiectul a fost relatat pe larg azi de publicaţia PressOne.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS