Confidenţialitate

Știrea Verde: De ce e bine să mâncăm mai puțină carne

La Știrea Verde aflăm de ce e bine să mâncăm mai puțină carne și îți oferim alternative cu gust și aspect similar produselor tradiționale din carne, de post, dar mai ușoare pentru digestie și mai sănătoase pentru mediul înconjurător.

O mulțime de studii relevă cu responsabilitate că limitarea aportului de carne în dieta zilnică poate reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, cancerului, diabetului sau obezității.

Dacă nu știi cum să faci pentru a reduce din când în când carnea, încearcă să practici așa-zisa “Meatless Monday” sau “Meat-Free Monday”, adică lunea fără carne, campanie iniţiată în 2009 de Paul şi Stella McCartney.

De ce luni? Pentru că e prima zi din săptămână, adică momentul perfect pentru a-ți atinge obiectivele. Dacă reușești, poți încerca să mergi mai departe și să renunți la carne mai multe zile.

Sunt trenduri culinare benefice pentru noi și mediu.

Flexitarianismul, de exemplu, este dieta care îți permite să mănânci carne, doar că mai rar.

Schimbându-ne obiceiurile alimentare, putem fi mai sănătoşi.

În România, avem Verdino Green Foods, primul productor de alimente vegetale fără lactoză, fără soia, bogate în proteină de mazăre și 100% naturale.

Aceste alimente au același conținut de proteină ca și carnea, doar că zero colesterol. Burgeri, mici, cârnăciori sau crenvurșți, mortadella sau hot-dog, pe toate le găsești pe verdinoshop.ro sau în marile rețele comerciale.

Alternativele la carne Verdino sunt colorate cu pudră de sfeclă roșie ori paprika și condimentate cu cimbru, boia afumată, piper, usturoi și nucșoară. Slănina e înlocuită cu uleiul de cocos, iar carnea cu proteină de mazăre.

A venit timpul să nu mai spunem atât de ușor că în trecut mâncarea era mai bună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.