Confidenţialitate

Știrea Verde: Combate risipa alimentară alături de Lidl

România ocupă locul 9 în topul risipei alimentare din Europa.

La noi risipa alimentară depășește zilnic 6.000 de tone, fie că vorbim despre mâncare gătită, produse de panificaţie, lactate, carne, legume sau fructe.

Astfel de deșeuri ne sufocă planeta. Ce-ar fi să cumpărăm exact câtă mâncare avem nevoie? Sau să așezăm mai în față în frigider produsele care expiră primele, ca să le consumăm înaintea celorlalte?

De altfel, combaterea risipei alimentare este și în atenția marilor magazine. Pe lângă optimizarea proceselor din companie, Lidl a sprijinit înființarea primei rețele naționale a Băncilor pentru Alimente.

Aceasta colectează astfel de produse de la producători şi companii private – inclusiv de la Lidl – și le distribuie gratuit, prin intermediul unor ONG-uri partenere, către persoane din categorii vulnerabile.

Totodată, pentru a preveni risipa alimentară, lanțul de magazine vinde zilnic produse din Piața Lidl cu până la 30% mai ieftine, cu două ore înainte de închidere.

Sub umbrela „Fapte pentru un viitor mai bun”, retailerul a lansat al treilea raport de sustenabilitate, în care analizează și evaluează impactul activității sale asupra economiei, societății și mediului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.