Confidenţialitate

Știrea Verde: Ce diferențe sunt între utilizarea unei pompe de caldură și încălzirea clasică? | AUDIO

Oricare dintre noi vrea să se bucure de o temperatură ideală acasă, mai ales acum, când iarna bate la ușă.

Pentru cei care vor o analiză “ca la carte” înainte de a face o achiziție, am identificat câteva diferențe importante între încălzirea cu pompe de căldură și cea clasică.

În primul rând, sistemele clasice au fost gandite pentru a folosi in mod predominant incalzirea cu temperaturi ridicate prin intermediul radiatoarelor, pe cand pompa de caldura are o eficienta mult mai buna in conditiile in care utilizeaza sisteme de joasa temperature cum ar fi pardoseala radianta sau ventiloconvectorii.

O altă diferență care cantărește mult atunci când decidem să facem o achiziție- pompa de caldură are aport atat de aer rece, cât și de aer cald, pe când sistemul clasic este folosit doar pentru incalzire.
Pentru că viața acasă poate fi imprevizibilă, o pompă de caldură a fost gândită astfel încât să conducă sisteme suplimentare de încălzire care să o înlocuiască temporar din motive de natură tehnică sau de eficiență.

La final, își spune cuvântul și sustenabilitatea. Pompa de căldură utilizează energie din surse 100% regenerabile, ce permit chiar independența energetică, iar amprenta de carbon (ce reflectă gradul de poluare adus de un echipament mediului înconjurător) este mult mai scăzută în cazul pompelor de căldură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.