Ştirea bravo: Un hunedorean dă de băut tuturor, din izvorul său de apă minerală

Astăzi îi spunem bravo lui Vasile Ban, din Banpotoc, judeţul Hunedoara.

Pe terenul lui s-au făcut forări în urmă cu aproape patru decenii. Specialiştii nu au găsit zăcămintele căutate, însă au dat de un izvor cu apă minerală sulfuroasă.

Proprietarul terenului a amenajat un loc de unde fiecare poate lua câtă apă dorește. ”Măcar apa să o ia pe nimic, gratis de aici, că toate-s scumpe”, spune Vasile Ban, proprietarul terenului.

În urmă cu ani de zile, Vasile Ban a decis să tragă o conductă până în drum, astfel încât oricine să poată lua apa gratis. Mai mult, a pus şi mai multe robinete pentru ca oamenii să nu aştepte foarte mult la rând. Cu toate astea, nu de puţine ori se formează coadă la izvor, pentru că toţi vin şi umplu cu apă zeci de sticle şi bidoane.

În fiecare zi, la izvorul de la Banpotoc, zeci de oameni din judeţ, dar şi din judeţe învecinate, vin să îşi facă provizii pentru vară. Maşinile sunt pline de sticle şi bidoane de plastic.

Dacă este ţinută la rece, apa nu îşi schimbă gustul niciodată, spun cei care de ani de zile nu mai cumpără apă îmbuteliată.

Localnicii spun că nu îşi aminesc de când nu au mai băut alt tip de apă.

 

foto: adevarul.ro