Confidenţialitate

Ştirea Bravo: Sâmbătă, poţi salva o viaţă după o plimbare în Parcul Herăstrău

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi, la ştirea bravo vorbim despre o campanie inedită de donare de sânge: sâmbătă, poţi salva o viaţă după o plimbare în parcul Herăstrău din Bucureşti.

Acţiunea va fi organizată mâine, între orele 10,00 și 14,00, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, de către Asociația React și Fundația Vodafone România, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină București, în cadrul programului „O șansă pentru viață”.

 

Sângele donat va fi utilizat în spitalele din București pentru salvarea pacienților supuși unor intervenții chirurgicale sau a celor care necesită preparate sanguine.

În București, deși zilnic donează aproximativ 200 de persoane, cantitatea de sânge recoltată acoperă doar 70% din cerere.

Sesiunea de sâmbătă le oferă o șansă pacienților din spitale și vine în întâmpinarea persoanelor ocupate, dar interesate să contribuie la salvarea de vieți omenești. Astfel, potențialii donatori au acces într-o zi de weekend la un proces de donare rapid și comod.

Dacă îndepliniţi condițiile minime pentru a deveni donatori sunteţi așteptați să donaţi sânge benevol (fără bonuri valorice) în cadrul unității mobile “O șansă pentru viață” — un autobuz special compartimentat și dotat pentru a asigura circuitul necesar pe care trebuie să îl parcurgă un donator de sânge.