Știrea bravo: O actriţă din Timişoara vine la tine acasă să te scape de uleiul folosit în bucătărie

Astăzi îi spunem bravo unei actrițe de la Teatrul Național din Timișoara. Ana Munteanu lansează un proiect inedit – “Borcanul cu Ulei”, proiect dezvoltat şi implementat împreună cu Asociaţia Eco Club Timişoara.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ea se va plimba în fiecare sâmbătă cu un cargo-bike construit special de cei de la BicleTeMe, si va colecta uleiul folosit din casele timişorenilor. Ideea i-a venit după ce a citit că un litru de ulei poluează 1.000 de litri de apă.

Proiectul “Borcanul cu Ulei” îşi propune colectarea uleiului alimentar utilizat la gătit cu ajutorul unor borcane furnizate personal de actriță și transportate apoi până la locul de depozitare cu un mijloc de transport eco.

“Voi merge acasă la oameni şi voi colecta uleiul folosit. Nu vreau să fie doar o acţiune rece, intenţia este să se simtă că facem ceva împreună pentru educaţia ecologică. Este un gest dedicat generaţiei care urmează după noi”

Borcanele au inscripţionate pe ele atât instrucţiunile de colectare ale uleiului cât şi un număr special de telefon – unde se vor face programările colectării borcanelor cu ulei, de la persoane fizice. După colectare acestea vor fi depozitate şi mai apoi redirecţionate către un agent economic colector final, “Respiră Verde”, care va recicla uleiul.

Banii obtinuţi din vânzarea uleiului alimentar uzat colectat vor fi directionaţi spre susţinerea reabilitării Grădiniţa centrului Waldorf.

Prima ieşire cu cargo-bike-ul va avea loc duminică, atunci se vor distribui şi borcane pentru colectarea uleiului alimentar uzat.

foto: adevarul.ro