Confidenţialitate

Ştirea bravo: Marş al lecturii unde fiecare citeşte dintr-o carte

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania de la Cluj începe  pe 6 octombrie cu un marş al lecturii, prin care se doreşte să se sublinieze importanţa cititului.

“Toţi cititorii sunt aşteptaţi la ora 12.00 în faţa Universităţii „Babeş-Bolyai”, de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 1. Semn de recunoaştere, o carte la purtător! În drum spre Piaţa Unirii, unde, la ora 13.00, are loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania, facem câteva popasuri de lectură. Cei care doresc, vor citi cu glas tare un fragment din cartea purtată. Scriitorii participanţi sunt invitaţi să dea startul la lectură”.

Astfel sună îndemnul evenimentului ce va deschide a treia ediţie a festivalului.

Marşul lecturii de la Cluj e realizat în colaborare cu UBB, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Transilvania, Uniunea Scriitorilor – Filiala Cluj şi Festlit.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 6-11 octombrie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi este organizat de Asociaţia Culturală Eikon şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.