Ştirea Bravo: Într-un magazin din Bucureşti produsele se cumpără cu ore de muncă, nu cu bani – AUDIO

Primăria Sectorului 6 din Capitală a pus în practică o idee foarte interesantă: Un magazin caritabil unde produsele se cumpără nu cu bani, ci cu ore de muncă.

Dacă leneşii cumpără pe datorie nu se ştie încă, dar iată cum funcţionează conceptul, numit SocialXChange, din ce au povestit Vlad Petreanu şi George Zafiu în Deşteptarea:

Există două tipuri de clienţi: cei care donează obiecte şi cei care n-u nimic de donat dar vor să muncească.

În primul caz, poţi dona obiecte în schimbul cărora primeşti puncte pe care le poţi folosi ca să achiziţionezi alte bunuri sau servicii – ore de tenis de masă, acces la salină, diverse cursuri pentru copii şi adulţi.

Persoanele care n-au nici bani şi nici nimic de donat, dar pot să muncească şi vor să muncească, depun diverse activităţi şi sunt recompensaţi cu un număr de puncte pe oră, puncte pe care le pot folosi apoi ca să-şi cumpere obiectele sau serviciile de care au nevoie.

Magazinul SocialXChange, situat în Cartierul Crângași, zona Podul Grant, este coordonat de Compartimentul Servicii pentru Implicare Comunitară, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Proiectul este finanțat prin bugetul local al Sectorului 6 și din donații.

Bravo pentru idee, sperăm să funcţioneze!

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/stirea-bravo-13-martie?in=europafmromania/sets/desteptarea-cu-vlad-petreanu”]