Confidenţialitate

Ştirea Bravo: Găini de închiriat, un proiect unic în România

Mai mulți antreprenori din București au inițiat un proiect inedit în care se pot înscrie școlile și grădinițele interesate.

În curtea instituțiilor este adus un coteț pentru găini, iar copiii învață să le îngrijească, relatează digi24.ro. Scopul întregului proiect este de a-i responsabiliza pe cei mici.

În perioada în care găinile sunt închiriate de instituție, cei mici experimentează activităţi pe care le-au văzut doar în desene sau la adulţi.

„Foarte mulţi dintre ei chiar nu au văzut o găină vie sau nu au pus mâna pe o găină vie. S-a simţit vădit bucuria lor şi entuziasmul lor când au văzut găina şi au alergat-o”, a spus Mihaela Moroş, directoarea unei grădinițe din capitală.

„Am învăţat că au creastă, au un gât, au nişte pene şi au o codiţă”, a explicat o fetiță.

„În momentul în care avem şi un material viu este extrordinar pentru că li se dezvoltă limbajul în primul rând, iar apoi responsabilitatea. Proiectul acesta fiind unic în România şi ajungând la noi, este fantastic pentru că ei ies, le hrănesc, le dau apă. E minunat”, a precizat Viviana German, educatoare şi psiholog.

Iniţiativa proiectului aparţine unor tineri antreprenori din capitală, care şi-au propus să sporească curiozitatea celor mici şi să le amintească părinţilor de copilăria din curtea bunicilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Programul este adresat atât şcolilor şi grădiniţelor din toată ţara, cât şi a părinţilor care vor să încerce o astfel de experienţă, alături de copiii lor, în curtea propriilor case.