Ştirea bravo: Funcţionarii de la Ministerul Mediului au primit 20 de biciclete pe care le vor folosi în interes de serviciu

 

Toată lumea are de câştigat: angajaţii petrec mai puţin timp în trafic, fac mişcare,  ministerul, economie la benzină, şi se reduce poluarea din oraş, în contextul în care traficul şi șantierele din Bucureşti au făcut ca valorile poluării să fie și de cinci ori mai mari decât normele europene. Activiştii de mediu spun că în oraş sunt între 300 şi 400 de tone de praf pe kilometru pătrat.

Ideea este de lăudat şi de dat exemplu altor instituţii. Dar le recomandăm funcţionarilor de la Ministerului Mediului să circule cu atenţie, întrucât la capitolul piste pentru biciclişti stăm prost: Capitala are douăzeci şi doi de kilometri de piste pentru biciclete la aproape două milioane de locuitori.

Oraşul este printre puţinele capitale europene care nu are încă o strategie publică pentru a încuraja transportul în comun şi mijloacele alternative de deplasare.

Şi primăria din Sibiu dă semne că vrea să reducă poluarea şi a lansat un proiect asemănător, dar mai mic. A cumpărat două biciclete electrice pentru inspectorii instituţiei. Au o autonomie de 60 de km după o singură încărcare de la priză şi a costat 5.000 de lei fiecare.

foto: hotnews.ro