Ştirea bravo: Donaţii de 50 de mii de euro pentru oamenii din Nepal în doar 5 săptămâni

Îi spunem bravo alpinistului Alex Găvan, campania pe care a iniţiat-o, “Joy for Nepal”, a depăşit, în a cincea săptămână, pragul de 50.000 de euro, datorită donaţiilor prin SMS, cu cardul, dar şi a unei iniţiative comunitare de strângere de fonduri.

În această perioadă, partenerul din Nepal al campaniei, Kharuna-Shechen a continuat să asigure asistenţă postdezastru din fondurile sale proprii, numărul beneficiarilor fiind în creştere. Astfel, din 25 aprilie până în prezent, Karuna-Shechen a reuşit să asigure ajutor şi asistenţă medicală pentru aproape 179.000 de persoane din 477 de sate din cele mai afectate zone.

În România, campania “Bucurie pentru Nepal/ Joy for Nepal” va continua, putând să fie făcute în continuare donaţii prin SMS, în valoare de doi euro fiecare, trimise din reţelele Orange, Telekom, Vodafone, la numărul 8826, prin plăţi cu cardul, pe www.alexgavan.ro/nepal, precum şi prin sponsorizări.

Toţi banii vor ajunge la oamenii nevoiaşi din Nepal, prin intermediul unor proiecte de reconstrucţie gestionate de organizaţia Karuna-Shechen. Vor fi finanţate activităţi de reconstrucţie în comunităţile izolate şi afectate de cutremur, precum refacerea de şcoli, dispensare, surse de apă potabilă. În funcţie de nevoi, până la 25% din fonduri pot finanţa intervenţii de urgenţă.

Campania “Bucurie pentru Nepal/ Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai. Durata campaniei este de 7 săptămâni şi 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această ţară pe 25 aprilie, când Alex Găvan se afla în Tabăra de Baze de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediţiei sale pentru a urca vârful Lhotse (8.516 metri). Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmări în mod transparent utilizarea fondurilor şi progresele realizate.