ȘTIREA BRAVO: A apărut primul bloc cashless din România – AUDIO

Vlad Petreanu, George Zafiu și Luca Pastia au descoperit, în această dimineață, că plata întreținerii a devenit mai simplă. Un experiment implementat cu succes într-un bloc din București s-ar putea extinde rapid, întrucât procesul de plată cu cardul este foarte simplu.

Mastercard, companie de tehnologie în industria globală de plăți, a avut inițiativa „Blocul fără cash – Vreau să plătesc și întreținerea cu cardul!”, menită să schimbe comportamentul românilor de a plăti întreținerea în numerar.

Astfel, pentru a facilita și securiza procesul de plată, Mastercard arată cum sistemele moderne de plată, cu carduri Mastercard sau Maestro, pot eficientiza și simplifica chiar și plata utilităților precum întreținerea.

„O mare parte dintre români folosesc cardurile și instrumentele de plată Mastercard și Maestro pentru a plăti în magazine sau în comerțul electronic. Totuși, ne-am obișnuit să retragem numerar pentru anumite tranzacții, cum ar fi lunara întreținere. Pentru majoritatea, este un lucru pe care îl facem fără să ne gândim că ar putea funcționa și altfel, scutind un drum în plus și usurand munca administratorului.

Prin lansarea conceptului Blocul fără cash – Vreau să plătesc și întreținerea cu cardul ne bucurăm să arătam cum soluțiile Mastercard pot fi ușor adoptate și în locuri dominate în prezent de numerar.” declară Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania.

Cum se poate face plata cu ajutorul cardului? Simplu, după cum au citit matinalii Europa FM pe bloculfaracash.ro, site-ul unde este există povestea spusă chiar de locatarii primului bloc cashless din România. Mai mult, cei care vor să aplice idea și în blocul lor sunt ajutați, pas cu pas, să treacă de cash la cashless și să implementeze plata cu cardul direct la administrația blocului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS