Confidenţialitate

Stelian Ion a consultat Administrația Prezidențială cu privire la modificarea legilor justiției, spun surse politice

Disputa din coaliția de guvernare pe marginea modificării legilor justiției continuă. După ce marți liberalii se plângeau de faptul că Stelian Ion nu a consultat pe nimeni cu privire la aceste modificări, surse politice susțin că ministrul Justiției a cerut ok-ul Cotroceniului.

Stelian Ion a consultat Administrația Prezidențială înainte de a trimite la CSM pentru avizare și anterior punerii în dezbatere publică a modificărilor la legile justiției, au explicat mai multe surse politice.

Potrivit acestora, Palatul Cotroceni a avut propriile observații care au fost însușite de Ministerul Justiției.

Informațiile vin după ce liderul PNL, Ludovic Orban, s-a plâns marți, în ședința Biroului Executiv al partidului, că ministrul Justiției nu s-a consultat nici măcar cu președintele Iohannis pe tema modificării legilor justiției.

În replică, Stelian Ion a menţionat că pachetul de modificare are la bază viziunea guvernării anterioare, adică provine de la PNL.

Săptămâna trecută, Stelian Ion a pus în dezbatere publică modificările pe care le propune la legile justiției, mutilate de PSD, ALDE și UDMR în legislatura anterioară.

Printre cele mai importante noutăți se numără avizul obligatoriu al CSM pentru numirea procurorilor de rang înalt, precum procurorul general și șefii DNA și DIICOT, dar și prelungirea mandatelor acestora, de la 3 la 4 ani.

  • Cristian Citre