Ştefan Bănică pregăteşte ‘Altceva’

Ştefan Bănicăva lansa în octombrie cel de-al 14-lea album din carieră, ‘Altceva’.

Noul album Ştefan Bănică v-a fi lansat în partea a doua a lunii octombrie şi va include, dreptbonus track, o piesă de sărbători, ‘Noaptea de Crăciun’.

Discul poartă titlul ‘Altceva’ pentru că aduce chiar altceva faţă de albumele lansate de artist până în prezent. Vor fi influenţe muzicale noi, piesele de pe acest material discografic vor acoperi o paletă mai largă de gusturi şi, poate, chiar de generaţii, genurile muzicale se vor întrepătrunde într-un mod neaşteptat, într-o combinaţie reuşită, chiar dacă la bază rămâne rock ‘n’ roll-ul, promite artistul.

‘În situaţia actuală, când discurile nu mai sunt o provocare din punct de vedere comercial pentru casele de discuri, pentru că muzica se descarcă ilegal de pe internet, am încă norocul să am lângă mine, de ani buni, un număr fidel de spectatori, care mi-au ascultat şi mi-au cumpărat muzica. Şi pentru asta le mulţumesc. Respectul faţă de mine şi faţă de publicul meu mă face să merg înainte, pe calea corectă, spun eu, şi anume de a înregistra albume, aşa cum fac de 20 de ani încoace. De fiecare dată încerc să aduc în piesele mele tot ce e mai bun, tot ce simt şi gândesc.

Fiecare album reprezintă o etapă din viaţa mea. Cel mai nou album se numeşte «Altceva» şi chiar este altceva. Veţi regăsi pe disc colaborări inedite, cu oameni la care poate nu v-aţi fi aşteptat, şi influenţe muzicale din alte genuri. Dar baza rămâne rock ‘n’ roll-ul, care, pentru mine, înseamnă bucuria de a cânta, bucuria de a trăi. Sper că va fi un album interesant prin prisma colaborărilor şi a concepţiei, atât pentru publicul meu, cât şi pentru alte generaţii, care, poate, nu ascultă muzica mea’, spune Ştefan Banică.

Noul disc ‘Altceva’ va cuprinde 11 piese şi un bonus track.