Steag roșu în sudul litoralului. Turiștii ignoră avertismentele

O nouă zi cu intervenţii la limită pe litoral, mai ales din cauza curenților foarte puternici. În tot sudul litoralului este arborat steagul roşu, dar mulţi turişti ignoră interdicţia. Salvamarii avertizează că marea va rămâne agitată pentru încă două zile cel puțin.

În sudul litoralului, steagul roșu – care interzice scăldatul în mare – este arborat de mai bine de o săptămână. Astăzi dimineață, se mai potolise, iar salvamarii puseseră steagul galben, care le permite doar înotătorilor experimentați să treacă dincolo de geamandură. Vântul s-a pornit însă din nou și după-amiază va fi și mai puternic. S-a arborat din nou steagul roșu. Nu sunt valurile atât de înalte cât sunt curenții de puternici.

Turiștii nu ascultă însă de avertismentele salvamarilor. De dimineață, la Olimp, unei turiste în stare de ebrietate i s-a făcut rău după ce a intrat în apă. Au venit repede salvamarii, au scos-o în ultima clipă. O ambulanță a transportat-o la spitalul din Mangalia.

Salvamarii spun că marea va fi agitată cel puțin încă două zile de acum încolo și le recomandă turiștilor să nu se avânte în larg. 19 persoane au murit înecate în mare de la începutul sezonului estival.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS