Confidenţialitate

Statul va recunoaste studiile absolvenţilor de programe neautorizate înainte de anul universitar 2011-2012

 

 

Studiile tuturor absolvenţilor care au finalizat programe neautorizate înainte de anul universitar 2011-2012 vor fi recunoscute. Guvernul a aprobat ordonanţa care le dă dreptul la diplome.

Este vorba de peste 70 de mii de absolvenţi. Cei mai mulţi sunt de la Universitatea Spiru Haret.

 

Guvernul le face un cadou celor care au promovat examenele de finalizare a studiilor la universitati acreditate chiar si in spatii ori in limba de predare neautorizate,  sau chiar daca nu au fost repectate  conditiile de inmatriculare.  De asemenea, vor fi recunoscute si diplomele absolventilor inmatriculati la ID si care au parcurs, cu aprobare, doi ani de studii intr-unul singur.

MinistErul Educatiei va aproba, in termen de 30 de zile de la solicitarea institutiei de invatamant superior acreditate, numarul de formulare tipizate necesare pentru absolventii care se incadreaza in criteriile prevazute de ordonanta aprobata ieri.

Ministerul Educaţiei a pierdut până acum 7400 de procese şi a cheltuit aproape doua milioane de lei ca urmare a unor sentinţe judecătoreşti. Pe rol mai sunt alte 2.400 de procese.

Ordonanţa prevede şi sancţiuni pentru universităţile care vor înscrie de acum înainte studenţi peste cifra admisă sau în cadrul unor programe neautorizate. Amenda va fi egala cu de 10 ori valoarea taxelor de scolarizare incasate. Aceleasi sanctiuni sunt prevazute pentru institutiile de invatamant superior care au scolarizat la un program de studii neautorizat. Sanctiunile se aplica incepand cu anul universitar 2015 – 2016. Ele pot ajunge pana la lichidarea universităţii respective.