Confidenţialitate

Statul oferă vouchere pentru o nouă categorie de români | AUDIO

O nouă categorie de români va primi vouchere de la stat. Este vorba despre studenții care beneficiază de burse sociale și care vor primi 1500 de lei ca ajutor pentru plata chiriei. Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sistemul a fost folosit deja în învățământul preuniversitar, peste 400 mii de elevi beneficiind până acum de el. Mecanismul de acordare a voucherelor educaționale pentru copiii din medii vulnerabile va fi schimbat printr-o Ordonanță de Urgență astfel încât din toamnă să fie extins și la studenți.

Pentru studenții beneficiari de burse sociale, voucherele ar urma să fie de 1.500 de lei.

Ministrul Marcel Boloș a declarat pentru Edupedu ca le va fi subvenționată chiria celor care sunt din familii cu o stare materială precară – suma fiind cuprinsă între taxa pentru căminul studențesc și un anumit plafon pentru chirie, în baza contractului de închiriere și a altor documente justificative.

Potrivit Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, în anul universitar 2019-2020 erau peste 36.000 de studenți care aveau bursă socială, cu 10.000 mai mulți decât cu un an înainte.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 50 de ani pentru un doctorat: Un student din Anglia și-a finalizat lucrarea de doctorat la vârsta de 76 de ani | AUDIO