Confidenţialitate

50 de ani pentru un doctorat: Un student din Anglia și-a finalizat lucrarea de doctorat la vârsta de 76 de ani | AUDIO

„Am avut nevoie de o reflecție îndelungată, care mi-a luat cinci decenii” – a spus proaspătul doctor Nick Axten.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În anul 1970, Nick Axten a primit o bursă Fulbright pentru un doctorat în sociologie matematică la Universitatea din Pittsburgh – Statele Unite. S-a întors în Marea Britanie cu doctoratul neterminat.

La 50 de ani de la acel moment, în 2016, Nick Axten s-a întors la universitate și a reușit să-și finalizeze lucrarea. A primit în cele din urmă titlul de Doctor în Folosofie, la vârsta de 76 de ani.

„Ceea ce am încercat să fac la începutul anilor ’70 a fost extraodinar de dificil. Unele probleme sunt atât de mari încât ai nevoie de ani buni pentru a le da de cap. Eu am avut nevoie de o reflecție îndelungată. Aceasta mi-a luat 50 de ani”, a spus Nick Axten.

Despre experiența de student Nick Axten povestește că: „Toți colegii mei aveau în jur de 23 de ani, însă m-au acceptat ca pe unul de-al lor.”

Doctoratul său lansează o nouă teorie despre înţelegerea comportamentului uman bazată pe valorile pe care fiecare persoană le deţine.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Procesul pierdut de Ministerul Educației, unul din cele 2 demersuri prin care premierul a încercat sa împiedice analizarea tezei sale de doctorat | AUDIO