Confidenţialitate

Stațiunile de pe litoral sunt aproape pline. Preferata turiștilor rămâne Eforie Nord | AUDIO

În această perioadă a concediilor, stațiunile de pe litoral sunt aproape pline, iar la mare sunt aproximativ 300.000 de turiști. Hotelurile, pensiunile, terasele sunt veșnic ocupate la capacitate maximă. Iar pe plaje, oamenii se înghesuie la linia apei, să prindă soarele și să se răcorească în valuri.

Peferata turiștilor rămâne și în acest sezon estival Eforie Nord. Pe plajă, în apa mării și la terasele de pe promenadă, oamenii stau practic unul lungă altul. Este stațiunea cu cele mai accesibilie prețuri de pe litoral, spun turiștii. .

„La Eforie e frumos. Puțin cam aglomerat. Nu cred să fie o stațiune în care să nu fie aglomerat în perioada asta. Mai ales că e full sezon. Am fost și în Costinești, dar și acolo e full”, spune un tânăr.

O vacanță costă, la Eforie, între 3000 și 5000 de lei, iar pentru mâncare se mai scot câte sute de lei din buzunar, zilnic. Cam la fel e și la Costinești. Aici insă plaja, care este mai îngustă, pare neîncăpătoare. Și este sufocată de gunoaiele aruncate de turiști.

„Lipsă de bun simț. Ar trebui, fiecare, să fie conștient, să își ducă mizeria la gunoi, că sunt coșuri peste tot. Probabil că așa sunt și acasă. În alți ani parcă era mai curat. Dar am auzit că sunt mult mai curate, în alte țări, nu la noi”, declară, indignată, o femeie.

Cea mai grea misiune, pe plajele asaltate de turiști, revine salvamarilor. Îi roagă pe oameni să nu depășească geamandura, să aibă grijă de copii, dar de cele mai multe ori sunt ignorați, chiar și agresați.

”Ar fi bine doar să se îmbăieze, să respecte regulile. Pentru că nu le vrem răul. Vrem să fie bine, să colaborăm cu turiștii. Nu vrem să stricăm vacanțe”, explică salvamarul Gelu Vatamanescu.

Potrivit agențiilor de turism, gradul de ocupare pe litoral până la jumătatea lunii august este de aproape 100%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu