Confidenţialitate

Stațiunea Poiana Brașov rămâne deschisă, nu și terasele din zonă. Comercializarea băuturilor alcoolice, interzisă

Cu o incidență a infectării cu SARS-CoV-2 de peste 7 la mie pentru orașul Brașov, stațiunea Poiana Brașov rămâne deschisă turiștilor în această perioadă. Și pentru că este început de weekend, sunt deja cozi la telegondolă, în ciuda noilor măsuri anunțate de autorități pentru această stațiune.

Pentru Poiana Brașov, autoritățile au decis închiderea teraselor și apreskiurilor în weekend, dar și interzicerea comercializărilor de băuturi alcoolice în apropiere de zona schabilă.

În plus, au fost instituite marcaje speciale pentru culoarele de acces către stațiile de urcare pe cablu, pe culori.

Toate măsurile au fost instituite pentru a evita crearea de mari aglomerații. Cu toate acestea, la telegondola din Poaiană s-au creat deja bine cunoscutele cozi, pentru că schiorii doresc să profite de zăpada existentă.

Atât reprezentanții prefecturii, cât și cei ai primăriei au anunțat intensificarea controalelor în acest weekend, în stațiune

În acest weekend, în stațiunea montană Parâng pot urca doar localnicii, după ce Petroșaniul a ajuns în carantină. Și în Straja sunt restricții ce trebuie respectate, iar salvamontiștii le recomandă tuturor să țină cont de distanțare și să nu aglomereze pârtiile, sau locurile de îmbarcare.

Ovidiu Bodean, șef Salvamont Hunedoara spune că sunt reguli impuse de Comitetul pentru Situații de Urgență după ce municipiul Petroșani a intrat în carantină, iar în Parâng, doar localnicii se pot duce în zona schiabilă și acolo numai cu adeverințe pe propria răspundere.

De asemenea, la Straja se va reduce numărul de turiști cazați la fiecare pensiune, iar restaurantele pot fi folosite doar de cei cazați.

Turiștii pot alege Pasul Vâlcan, sau stațiunea Râușor, unde indicii de infectare sunt ceva mai mici și nu sunt impuse restricții mai grave.

Pe de altă parte pârtiile sunt excelente, cu zăpadă multă, iar vremea se anunță numai bună pentru schi. Vineri, la Petroșani, indicele de infectare era raportat la 6,04 la mia de locuitori, la Lupeni 3,58 la mie, în timp ce la Vulcan 3,52