Confidenţialitate

Brașov: 8 angajați ai RAR, reținuți într-un dosar de luare de mită. Ar fi avizat autoturisme cu probleme grave, inclusiv lipsa frânelor | AUDIO

Opt angajați ai Registrului Auto Român din Brașov au fost reținuți într-un dosar de luare și dare de mită pentru avizarea ilegală pentru circulație ale unor autoturisme cu probleme grave de funcționare. Conform procurorilor, sute de mașini au fost înmatriculate ilegal prin această rețea.

Procurorii au dispus percheziții la RAR Brașov, după ce au obținut informații conform cărora sute de mașini second-hand au primit ilegal ITP-ul, contra unor sume de bani, oferite ca mită membrilor rețelei.

Opt dintre angajații Registrului Auto Român au fost reținuți în urma audierilor. Potrivit anchetatorilor, mașinile care primeau drept de circulație ilegal aveau probleme grave de funcționare.

Claudiu Sandu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov explică:

„Defecțiunile tehnice pe care le aveau autoturismele plecau de la lipsa unui bec de semnalizare până la lipsa frânelor. Este vorba despre persoane care se ocupă în mod frecvent de înmatriculare de autovehicule și care cunoșteau și funcționarii și modul în care se procedează, dacă eu sau dumneavoastră am fi mers acolo nu am fi putut înmatricula mașina.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cercetările în dosarul deschis la Brașov continuă. Potrivit anchetatorilor, alte persoane din RAR, dar și din servicii conexe, urmează să fie audiate.

Procurorii încearcă să determine și pe ce perioadă de timp s-a întins această practică a rețelei și să identifice toate mașinile introduse ilegal în circulație.

Autor: Cristina Nica

Citește și: Un copil de 14 ani a fost împușcat într-o pădure din Sălaj, după ce un bărbat l-a confundat cu un animal sălbatic | AUDIO