Statele Unite ale Americii emit un avertisment mondial de călătorie

Departamentul de Stat american a avertizat asupra creșterii amenințărilor teroriste în întreaga lume. Alerta de călătorie este valabilă până pe 24 februarie și sugerează că sugerează că militanţi din cadrul Statului Islamic, Al-Qaida, Boko Haram şi altor grupări teroriste continuă să plănuiască atacuri în mai multe regiuni.

Autoritățile americane susțin că sunt probabile atacuri atât timp cât jihadiștii se întorc din Siria și irak, iar alte persoane neafiliate teroriștilor se angajează în acțiuni violente.

”Cetăţenii americani este necesar să dea dovadă de vigilenţă atunci când se află în locuri publice sau folosesc mijloace de transport în comun”, se arată în alerta emisă de Departamentul de Stat.

„Fiţi atenţi la ceea ce se întâmplă în imediata apropiere şi evitaţi mulţimile de oameni sau locurile aglomerate. Fiţi deosebit de prudenţi în perioada sărbătorilor, festivalurilor şi evenimentelor”, îndeamnă diplomaţia americană

În ultimul an au fost comise atacuri în Franţa, Nigeria, Danemarca, Liban, Turcia şi Mali. Statu Islamic a revendicat responsabilitatea atacului cu bombă comis pe 31 octombrie la bordul unui avion de linie, în Egipt, soldat cu 224 de morţi.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS