Statele europene încearcă să găsească soluții pentru prezența oamenilor pe plaje

Autoritățile din mai multe țări europene trebuie să găsească soluții pentru prezența oamenilor pe plaje, odată cu relaxarea restricțiilor.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a prezentat un plan prin care să li se permită oamenilor să aibă parte de relaxare și ieșiri în aer liber, dar apropierea verii rămâne o adevarată provocare.

După două luni în care au fost nevoiți să respecte restricții de circulație, europenii au ieșit în căutarea câtorva momente de relaxare pe plaje.

Astfel, în Franța, la doar câteva zile după ridicarea restricțiilor, prefectura din Morbihan, departament al regiunii Bretania, a închis 5 plaje pentru că oamenii nu au respectat distanțarea socială.

În Olanda, în zona de coastă din provincia Zeelanda, situată în partea de vest a țării, a fost suspendată circulația pe drumuri în weekend de teama încălcării regulilor.

Pentru Barcelona, autoritățile spaniole le-au cerut localnicilor să urmeze orarele de vizitare a plajelor, iar în Marea Britanie, li se recomandă oamenilor să nu aglomereze plajele.

Odată cu apropierea verii, turismul și comportamentul pe plajă al turiștilor vor fi cele mai mari provocări, mai ales în perspectiva unui al doilea val de îmbolnăviri pe continent.

În prezent, se iau în calcul mai degrabă campanii de informare a turiștilor.

De exemplu, ministrul turismului din Spania a declarat că se lucrează la mai multe scenarii privind mersul la plajă.

În regiunea Valencia, pe anumite plaje vor avea acces doar 5000 de oameni, jumătate față de numărul obișnuit, iar în anumite zone din Franța, plajele sunt deschise doar pentru exerciții fizice.

Rămâne teama că, odată cu încălzirea vremii, oamenii, atrași de destinațiile de vacanță, vor respecta mai greu regulile de igienă și distanțare socială.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS