Confidenţialitate

Staruri franceze ale anilor ’70 revin pe scenă sub formă de holograme

Patru nume mari ale cântecului francez, în prezent dispărute, Dalida, Claude Francois, Sacha Distel și Mike Brant, vor reveni pe scenă sub formă de holograme la Paris, începând din ianuarie 2017, “premieră mondială pentru un concert complet”, a anunțat luni producătorul David Michel, scrie Agerpres.

https://www.youtube.com/watch?v=QK7GCTb4BGQ

“Mai multe demonstrații holografice de câteva minute au avut deja loc pe scene sau la emisiuni televizate din Statele Unite, dar în acest caz va fi o premieră mondială, fiind vorba de un concert complet”, a declarat pentru AFP David Michel, asociat cu firma franceză specializată în holograme și imagini de sinteză Mac Guff.

https://www.youtube.com/watch?v=raF4VSQWuQ4

 

“Nu va fi reînvierea lui Claude Francois sau a lui Dalida în 2017, ci publicul se va întoarce în 1974 cu un musical și dansatori reali pe scenă”, a adăugat el. Figurile personajelor vor fi înlocuite cu ajutorul imaginilor digitale de cele ale artiștilor dispăruți. “Spectatorii vor vedea pe scenă holograma finală”, mai spune producătorul.

Mike Brant a murit în 1975, Claude Francois, în 1978, Dalida, în 1987, iar Sacha Distel, în 2004.

Industria muzicală și televiziunea sunt tot mai interesate de această tehnologie în permanent progres, care propune o “revenire” a cântăreților decedați: în 2009, de exemplu, Celine Dion a cântat în duet cu holograma lui Elvis Presley la emisiunea “American Idol”, iar în 2014 Michael Jackson a reapărut pe scenă ca hologramă cu un cântec la gala Billboard Music Awards.

În 2012, holograma rapperului american Tupac Shakur, asasinat în 1996, a făcut senzație la festivalul de la Coachella (California), în prezent pregătindu-se spectacole holografice cu Billie Holiday și Whitney Houston.

“Holograma este un fapt de magie, am recurs la tehnologia “Motion Capture”, utilizată în filme mari precum “Avatar”, a mai declarat David Michel.