Confidenţialitate

Start Up Nation 2022: Ministrul Antreprenoriatului prezintă noutățile programului dedicat IMM-urilor înființate recent | AUDIO

De săptămâna viitoare revine programul Start Up Nation dedicat celor au firme mici și mijlocii înființate recent. Statul oferă granturi în valoarea de cel mult 200.000 de lei. Spre deosebire de edițiile anterioare, programul Start Up Nation vine în acest an cu mai multe modificări.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului Constantin-Daniel Cadariu:

„Vor fi așa cum spuneam granturi maxime de 200.000 lei pentru acei beneficiari care vor crea minimum 2 locuri de muncă noi și granturi de maximum 100.000 lei pentru acei beneficiari care vor crea un singur loc de muncă. Spre deosebire de edițiile anterioare va fi o altă noutate în cadrul acestei ediții și anume va apărea un procent de cofinanțare care va fi punctat, acesta va varia între 5 și 15% din valoarea eligibilă a proiectului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Înscrierile se vor face electronic, planul de afaceri va trebui încărcat pe platforma granturi.imm.gov.ro începând de pe 19 iulie.

„Beneficiarii, evident microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii înființate după 1 ianuarie 2020. Înscrierea va fi deasemenea ca și în primele două ediții electronică și va presupune două etape. Prima etapă va fi prin preînscriere, fie a reprezentantului legal sau împuternicit și a societății care dorește să aplice iar în etapa a doua vor fi completate acele formulare electronice de înscriere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Cum îi va afecta pe români oprirea gazelor rusești prin Nord Stream 1. Mihai Nicuț, Economica.net: Consecințele indirecte vor fi grave | AUDIO