Starea de sănătate a fetei incendiate din Mehedinți s-a îmbunătățit

Adolescenta incendiată în județul Mehedinți se simte mai bine, a declarat – pentru Europa FM – purtătorul de cuvânt al Spitalului de copii „Grigore Alexandrescu”.

Fata a stat intubată mai mult de o săptămână, după ce un bărbat eliberat din închisoare anticipat, condamnat definitiv pentru 4 crime, i-a dat foc.

În ultimele zile, pe Facebook au circulat articole false în care unii autori, inclusiv persoane publice susțineau că tânăra a murit.

Agresorul fetei este recidivist. Autoritățile verifică cum a fost posibilă eliberarea unui individ atât de periculos.

În plus, deși a fost reclamat pentru viol, pe numele lui Ion Turnagiu nu a fost emisă vreo restricție.

Contactat de Europa FM, purtătorul de cuvânt al Parchetului de la langă Judecătoria Vânju Mare, instituție care are în lucru dosarul de viol, nu a putut oferi o explicație pentru lipsa vreunei măsuri preventive.

Agresiunea sexuală a fost reclamată la 9 iunie.

Ulterior, agresorul a mers la locuința fetei, a stropit-o cu benzină și i-a dat foc.

Cu răni pe 90% din suprafața corpului, fata respiră cu ajutorul aparatelor, fiind internată la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Mehedinți, Andreea Rădoi, spune că dosarul penal pentru viol a fost deschis chiar în ziua depunerii plângerii, dar mai departe, ce a făcut procurorul care a preluat cazul nu este clar.

Dosarul a rămas deschis chiar dacă, la expertiza medico-legală, nu s-a dovedit că fata fusese agresată sexual.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS