Confidenţialitate

Avocat: Agresorul fetei din Mehedinți trebuia reținut, chiar dacă IML nu a constatat fapta de viol | AUDIO

Autoritățile au acționat cu întârziere în cazul fetei de 17 ani din județul Mehedinți, incendiată de un fost pușcăriaș, prieten cu tatăl acesteia.

Bărbatul de 45 de ani ar fi trebuit reținut de polițiști, chiar dacă Institutul de Medicină Legală nu a putut confirma violul reclamat de minoră, a spus la Europa FM avocata Giulia Crișan, de la Asociația ANAIS, un ONG care se ocupă de victimele violenței domestice.

“Existau premise pentru a fi reținut. Nu cred că în cazul respectiv s-a reclamat doar o faptă de viol care nu a fost constatată de IML. Sunt ferm convinsă că asupra acestei fete s-au exercitat mult mai multe acte de agresiune – verbală, psihologică din cauza unor amenințări.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fata de 17 ani și fratele ei, de asemenea minor, ar fi trebuit să fie în evidența celor de la Protecția Copilului, după ce tatăl lor a plecat la muncă în străinătate, mai spune Giulia Crișan. Abia după plângerea depusă la poliție, fata a fost preluată de cei de la Protecția Copilului.

“O a doua greșeală, când fata a fost scoasă de bunică din centrul de protecția minorilor. Acolo trebuie verificat cum bunica a scos-o pe fată din centru. Nu cred că era o hotărâre prin care custodia minorei să fie dată bunicii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul care i-a dat foc fetei de 17 ani, după ce l-a reclamat la poliție că a violat-o, fusese eliberat din închisoare anul trecut.

Agresorul, care se află în custodia Poliției sub acuzația de tentativă de omor, fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a cinci oameni şi eliberat după 25 de ani de detenţie.

Individul revenise recent din Olanda şi ar fi ajuns la Dârvari după ce un fost coleg de detenţie i-a permis să locuiască în casa sa şi să aibă în grijă imobil.

La 11 iunie, fata l-a reclamat pe bărbat pentru viol, însă examenul medico-legal nu a confirmat agresiunea sexuală, susţin surse judiciare.

În urma reclamaţiei, fata a fost dusă într-un centru de protecţie socială, de unde a fost scoasă de familie.