Starea de sanatate a ayatollahului Ali Khamenei s-a inrautatit

Khamenei are 74 de ani

Starea de sănătate a ayatollahului Ali Khamenei s-ar fi înrăutăţit, sustin surse iraniene. Liderul suprem iranian nu a mai fost văzut în public de trei săptămâni, relatează Times of Israel.

Khamenei are 74 de ani si ar suferi de probleme de sănătate acute.

Citând surse iraniene, cotidianul londonez The Times a anunţat că ayatollahul ar suferi de o revenire a unei boli cronice şi s-ar afla în convalescenţă, după ce s-a prăbuşit în timpul unei întâlniri private.

Ali Khamenei este Ghid suprem din 1989 şi încă nu şi-a desemnat un succesor. The Times îl citează pe jurnalistul Hossein Rostami, care se ocupă de site-ul Amariyoun şi care susţine că ‘nu sunt veşti bune’ referitoare la ayatollah şi le cere celor loiali acestuia ‘să se roage pentru el’.

Autorităţile iraniene i-ar fi cerut lui Rostami să nu discute online despre starea de sănătate a lui Khamenei. Liderul religios nu ar fi putut să mai transmită obişnuitele salutări pelerinilor iranieni care au plecat la Mecca în urmă cu două săptămâni, iar săptămâna trecută nu a avut nicio intervenţie cu ocazia unei mari sărbători şiite.