Confidenţialitate

Stare de urgență timp de 3 luni în 10 provincii din Turcia, anunță președintele Erdogan | VIDEO

Președintele Turciei – Recep Tayyip Erdoğan – impune stare de urgență pentru o perioadă de trei luni în 10 provincii turcești afectate de cutremurul din 6 februarie 2023, în urma căruia au murit peste 5000 de oameni – bilanțul actualizat al deceselor la această oră.

Președintele Turciei a spus marți că 70 de țări și-au oferit ajutorul în operațiunile de căutare-salvare.

 

Turcia intenționează, de asemenea, să deschidă o serie de hoteluri în Antalya pentru a găzdui temporar persoanele afectate de cutremur.

Doar în Turcia au murit 3.549 de oameni, a mai spus președintele Turciei, care a estimat numărul total al deceselor din Siria și țara sa la 5.151, în urma datelor oferite de instituțiile specializate.

Autoritățile turce au declarat pentru Reuters, relatează The Guardian, că peste 13 milioane de persoane au fost afectate de cutremur.

Luni seara, președintele Erdogan a decretat doliu național pentru 7 zile: „Din cauza cutremurelor care au avut loc în țara noastră la 6 februarie 2023, a fost declarată o perioadă de doliu național timp de 7 zile. Drapelul nostru va fi arborat la jumătate de catarg până la apusul soarelui – duminică 12 februarie 2023, pe tot teritoriul țării noastre și în cadrul reprezentanțelor străine”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cutremurul din Turcia, prin ochii unei studente românce: „M-am speriat foarte tare. N-am mai dormit pentru că nu știam cum mă trezesc” | AUDIO