Stare de alertă la Spitalul de Urgență din Bacău, unde 100 de persoane au fost internate cu toxiinfecție alimentară

Stare de alertă la Spitalul de Urgență din Bacău. Numărul persoanelor internate cu toxiinfecție alimentară a ajuns la 100, în ultimele 12 ore.

Toți pacienții au mâncat la un parastas duminică în localitatea Traian. Zece copii se află printre persoanele internate în spital.

Din cauza numărului mare de solicitări, ambulanțele au transportat la urgențe si câte trei persoane în același timp. Pentru a face față numărului mare de bolnavi, conducerea spitalului din Bacău a chemat toți medicii de acasă. Cei 100 de pacienți au simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au participat la un parastas în comuna Traian. Mâncarea a fost livrată de o firmă de catering.

Medicii se așteaptă că numărul cazurilor să crească pentru că la masă au fost câteva sute de persoane. Atât Direcția de Sănătate Publică din  Bacău, cât și Direcția Sanitar Veterinară fac verificări în acest caz.

Prima măsură luată de autorități a fost închiderea  fimei de catering, care a furnizat produsele alimentare la parastas. Medicii verifică şi provenienţa alimentelor şi a materiilor prime. Cei mai mulți dintre sătenii care au ajuns la spital au afirmat că ciorba cu perişoare servită la praznic a avut un gust ciudat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS