Confidenţialitate

Stadionul ”Arcul de Triumf” nu va fi doar pentru rugby

Federaţia Română de Rugby cere Stadionul Arcul de Triumf  în folosință gratuită, însă Ministerul Tineretului şi Sportului susţine că acest lucru nu este legal.

Stadionul a fost renovat recent, pentru că face parte din bazele sportive pe care România le pune la dispoziția FIFA pentru Euro 2021.

300 de fani ai rugby-ului au protestat  împotriva preluării arenei de către Ministerul Tineretului.

Dar Ministerul Tineretului susține că stadionul este bun public, a fost transformat într-un complex,  iar el trebuie folosit așa cum decide proprietarul, ministerul în acest caz.

“’O investiţie de 37 de milioane de euro a fost realizată din banii contribuabililor români şi europeni, cu scopul de a găzdui meciurile EURO 2020”, precizează ministerul.

Înainte de recostrucție, Federaţia Română de Rugby a primit dreptul de folosinţă gratuită, pe 49 de ani.

Ministerul Tineretului şi Sportului acuză Federaţia Română de Rugby că vrea să obţină venituri de pe urma noului stadion, deşi acesta a fost construit din bani publici.

Chiar și așa, Ministerul  asigură practicanții de rugby că vor “beneficia în continuare de prioritate față de alte sporturi în folosirea gratuită a stadionului pentru meciuri şi antrenamente, ca atare pregătirea sportivilor şi activitatea competițională nu vor avea de suferit.”

Stadionul Arcul de Triumf va fi preluat marți de la Compania Națională de Investiții, care a realizat lucrările de construcție şi amenajare a obiectivului.