Confidenţialitate

Stadionul ”Arcul de Triumf”, inaugurat cu meciul de rugby România – Argentina

Naţionala de rugby a României va disputa meciul cu Argentina, de sâmbătă 3 iulie, de la ora 21:00, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Bucureşti, a confirmat, miercuri, Federaţia Română de Rugby, pe site-ul său.

Stadionul este disponibil pentru că naționala de fotbal a Ucrainei, care folosea acel teren pentru antrenament, a anunțat că nu mai vine la București pentru a pregăti meciul cu Anglia, de la Euro2020.

”Stejarii” se întorc astfel acasă, după trei ani, ultimul meci disputat aici fiind în 2017, partida cu Tonga, după care stadionul a intrat în proces de reconstrucţie. Partida dintre România şi Argentina înseamnă practic inaugurarea oficială a noului stadion Arcul de Triumf cu un eveniment sportiv.

“Va fi un meci greu, toată lumea ştie cine este Argentina, nu degeaba e în Top 10 mondial, vor veni să joace, să ne arate că sunt cei mai buni, că au bătut Noua Zeelandă, nu o să ne lase nicio şansă, sunt foarte jucăuşi pe treisferturi şi puternici pe grămadă. Noi ne propunem să fim o echipă în primul rând, să nu cedăm nimic, să ne ridicăm la nivelul lor pentru că o să ne vadă echipa cea mai mică, bineînţeles. Este o partidă în care trebuie să ne depăşim, să credem în noi şi să demonstrăm că suntem o echipă, aşa cum am mai spus. Atuul nostru este grămada, suntem puternici în moluri, trebuie să ne jucăm foarte bine punctele forte pe care le avem. În plus suntem fizici, avem un joc fizic, trebuie să rămânem aşa şi să nu intrăm în jocul lor, să nu-i lăsăm să ne alerge mult, trebuie să placăm şi mai ales să punem puncte pe tabelă de câte ori avem şansa”, a declarat căpitanul Andrei Gorcioaia.

Andy Robinson, antrenorul României, a afirmat la rândul său, înaintea partidelor test cu Argentina şi Scoţia (10 iulie): “Argentina este o echipă cu o grămadă mai puternică decât a Georgiei şi cu jucători pe treisferturi cu calităţi excelente. Să nu uităm că în urmă cu câteva luni, Argentina a învins Noua Zeelandă şi a terminat de două ori la egalitate cu Australia. Sper ca jucătorii noştri să înveţe mult din această experienţă. Nu sunt meciuri de calificare, dar sunt meciuri împotriva a două echipe puternice şi vreau să văd cum se comportă jucătorii în partide de acest nivel’, relatează Agerpres.

FOTO: Federația Română de Rugby/Facebook