SRI susţine că nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras

După ce în spaţiul public a fost lansat scenariul implicării unor galerii în protestele de aseară, Serviciul Român de Informaţii precizează că nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras.

Totuşi, adaugă SRI, în măsura în care sunt obţinute date, acestea sunt transmise pe cale instituţională, “aşa cum s-a întâmplat şi în cazul de faţă”.

“Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale deţinute, datele şi informaţiile obţinute cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În această situaţie a existat un schimb de informaţii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel şi Bogdan Despescu-IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP”, informează SRI.

“Dacă se obţin date de interes pentru instituţiile cu atribuţii pe ordine publică acestea sunt furnizate cu celeritate, aşa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitală”, se mai arată în comunicarea Serviciului.

News.ro relatează că ministrul Internelor, Carmen Dan, a susţinut, într-o intervenţie la România TV, că nu a primit de la serviciile de informaţii date că la protestele de miercuri ar fi urmat să aibă loc şi violenţe.

Manifestaţia paşnică din Piaţa Victoriei a fost marcată de incidente violente provocate de grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu diverse obiecte contondente, cu torţe şi petarde, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogena.

Trei jandarmi şi doi protestatari au duşi la spital în urma violenţelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS