SRI, după violențele din Piața Victoriei: Am informat autoritățile competente despre suporteri, nu au fost activități extremiste

SRI a furnizat ieri Poliției, Jandarmeriei, Serviciului de Pază și Protecție datele obținute exclusiv despre galeriile cluburilor sportive, anunță instituția într-un nou comunicat de presă transmis în această dimineață.

Anterior, Serviciul Român de Informații precizase că  informase și Ministerul de Interne cu privire la posibilitatea apariției unor violențe.

SRI insistă că nu are competențe în ceea ce privește manifestările grupărilor ultras, însă, dacă se obțin date de interes pentru instituțiile cu atribuții pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate celor care au atribuțiile legale să gestioneze situația.

Totodată, Serviciul precizează că, în ceea ce privește competența sa, aceea de preveni și contracara  activități extremiste, ”pe această zonă, SRI nu a avut surprize operaționale”.

Aseară,  minstrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat într-o intervenție la România TV, că nu a primit informări de la servicii că la miting vor exista provocări.

„Nu am primit o astfel de informare, dar ne-am luat toate măsurile”, a declarat Carmen Dan.

Iat[ comunicatul intergral

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS