Confidenţialitate

Sportivii de la CSM Știința vor sta în carantina 14 zile după întoarcerea din Africa de Sud. Finala Cupei României la rugby va fi amânată | AUDIO

Sportivii de la CSM Știința vor sta în carantina timp de 14 zile după repatrierea din Africa de Sud din cauza apariției variantei Omicron a coronavirusului. Totodata, finala Cupei României la rugby va fi amânată.

Sportivii români blocaţi în Africa de Sud se vor întoarce marți în România cu o aeronavă special trimisă de la Bucureşti pentru repatrierea lor. Întreaga delegație a fost retestată dar chiar și așa lotul echipei băimărene va fi carantinat pentru o perioadă de 14 zile.

Cinci dintre componenții echipei care nu sunt vaccinați vor fi separați de ceilalți. Un singur jucător, de origine sud-africană, nu va reveni în țară, el primind acordul de a rămâne momentan acasă din cauza unor probleme grave de sănătate ale tatălui său.

De asemenea, exista deja toate premisele ca deținătoarea trofeului să nu poată participa pe data de 11 decembrie la Finala Cupei României. Astfel, confruntarea dintre C.S.M.Știința Baia Mare și Sport Club Municipal Timișoara va fi reprogramată sau pierdută de băimăreni la masa verde scor 0-5.

Decizia va fi luată în cadrul unei şedinţe a Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby

Reprogramarea acestei finale pentru lunile februarie sau martie ridică însă probleme pentru că se suprapune cu meciurile echipei naționale a României.

Reamintim ca echipa campioană a României la rugby, CSM Ştiinţa Baia Mare, ar fi trebuit sa se întoarcă în țara sâmbăta dar cursa a fost anulată din cauza apariţiei în Africa de Sud a variantei Omicron.

Ca urmare a activării mecanismului de protecţie civilă, aeronava Tarom cu care vor veni sportivii vor putea prelua şi alţi cetăţeni ai statelor din Uniunea Europeană ce au solicitat repatrierea de pe continentul african.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mica Șvab

Sursa foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Citește și: Românii blocați în Africa de Sud vor fi repatriați marți